PROPOVIS Spray 30 ml

A propolisz minden “ereje” a kakukkfűvel (( Thymus vulgaris ) és az Echinacea-val (Echinacea purpurea) szinergiában.
Kettős hatású formula a légzési kényelem érdekében

 1. hozzájárul a természetes védekezési folyamatok megfelelő működéséhez
 2. enyhíti és lágyítja a torkot
 • Gyors immunvédelem (Célzott és gyors hatású)
 • Támogatás a bajok és hidegrázások idején
 • Immunerősítés útközben
 • Ideális formula az évszakváltásra való felkészüléshez.

A jellemző összetevők tartalma  a maximális napi adag 1 ml oldatban Szerves propolisz mg 150, szerves kakkakfű ( Thymus vulgaris L. ) virágos növények mg 75, szerves kasvirág (Echinacea purpurea L. virágok és gyökerek mg 75

Hogyan kell használni: permetezzen a torkába naponta 3/4 alkalommal (12 spray 1 ml-rel egyenlő)

Figyelmeztetések: ne lépje túl a maximális ajánlott napi adagot. A kiegészítők nem pótolhatják a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Tartsa a terméket három év alatti gyermekek elől elzárva. Hűvös és száraz helyen, fénytől távol tárolandó.

Was:6 890 Ft Now:2 800 Ft

Termék leírás

Leírás

A téli szezon a kényelem ideje lehet: lassabb tempó, belső figyelem és elmélkedés, de ez az évszak is, amikor sokan harcolnak a hideg és az influenza évszakával ( esetleg COVID-19!).

Bár hideg téli időjárásnak van kitéve, nem feltétlenül jelenti azt, hogy „megfázik”, az átviteli sebesség a legmagasabb a hideg, száraz levegőben. A hideg és az influenza vírusok a hőmérséklet süllyedésével gyarapodnak. A kutatások szerint ezek a vírusok a leginkább virulensek 40 Fahrenheit-fok közelében vagy annál hidegebb hőmérsékleten, és 85 fok körüli hőmérsékleten egyáltalán nem terjednek át. Ennek oka lehet a vírus külső lipidmembránja, amelyet a hideg időjárás erősít, olyan gumiszerű konzisztenciát képez, amely lehetővé teszi a vírus számára, hogy tovább éljen a gazdán kívül. Amint a vírus bejut a légzőrendszerbe, a külső membrán megolvad, és a vírus képes megfertőzni a gazdasejteket és szaporodni. Melegebb hőmérsékleten azonban nagyobb valószínűséggel folyékony állagú ez a membrán, amely hatékonyan gyengíti a vírust, így elveszíti a képességét, hogy könnyen elterjedjen a gazdák között.

Szerencsére számos módja van a közönséges megfázás és az influenza kockázatának csökkentésére, valamint olyan stratégiák, amelyek lerövidítik az esetleges megfázás vagy influenza fertőzés időtartamát és súlyosságát. A régóta bevált életmódstratégiák, amelyek segítenek az immunrendszer robusztus és rugalmas fenntartásában, a következők:

 • Egészséges táplálkozás, amely sokféle színes gyümölcsöt, zöldséget, gyógynövényt és fűszert tartalmaz az immunrendszer megerősítése érdekében
 • Megfelelő alvás
 • Napi testmozgás
 • A stressz kezelése
 • Az egészséges C & D-vitamin, valamint Cink- & Szelénszint fenntartása
 • Gyakori kézmosás
 • Kiegészítés megfelelő vitaminokkal, gyógynövényekkel és más gyógynövényekkel

Az egészséges táplálkozás és életmód fenntartása, valamint a téli hónapokban az egészség megőrzése érdekében tett gyakorlati tanácsok mellett a gyógynövények, a specifikus vitaminok és más gyógynövények óriási lehetőséget kínálnak az egészség megerősítésére és a gyors visszapattanásra, ha hideg és influenza vírusoknak vannak kitéve. Noha végtelen botanikai lehetőségek vannak, az alábbiakban bemutatjuk azokat a természetes gyógymódokat, amelyek ismerősek és kézben tarthatók a téli hónapokban:

Echinacea

Az Echinacea észak-amerikai őshonos növény, és a megfázás megelőzésében és akut kezelésében a leggyakrabban használt gyógynövények közé tartozik. Az Echinacea angustifolia és az Echinacea purpurea immun-támogató hatásai jól dokumentáltak, és számos klinikai tanulmány kimutatta, hogy az echinacea kivonat lerövidíti mind a vírusos, mind a bakteriális megfázások, mind a felső légúti fertőzések időtartamát és súlyosságát. Kivonatairól azt is megállapították, hogy csökkentik a torokfájás, a köhögés, a garatgyulladás és az orrfolyás tüneteit

Úgy tűnik, hogy az Echinacea számos módon befolyásolja az immunrendszer működését, többek között a dendritikus sejtek érésének fokozásával, amelyek szerepet játszanak mind a veleszületett, mind az adaptív immunválaszok elindításában. Míg az echinacea-ról megfigyelték, hogy fokozza a tumor nekrózis-faktor alfa (TNF-a) és más citokinek monocita-szekrécióját, az E. purpurea segíthet egyensúlyban tartani az immunrendszert és gyulladásos válaszát a „citokin-viharok” gátlásával.

Egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatban kiderült, hogy az echinacea hatékonyan megelőzi a vírusos megfázást, csökkenti a kezelési csoportban a megfázások teljes számát, a beteg napok számát, és fájdalomcsillapítók alkalmazását a tünetekre. A kutatók úgy találták, hogy a hatás különösen hasznos az ismétlődő fertőzések megelőzésében, ami arra késztette őket, hogy az echinacea-t négy hónapon keresztül profilaktikusan alkalmazzák a vírusos megfázásos fertőzések maximális előnyének biztosítása érdekében. négy hónap, ami a leghasznosabbnak tűnik a megfázás megelőzésében. Sugárhajtók esetében az echinacea különösen hasznos lehet. Megállapították, hogy egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatban megvédi a felső légúti tünetek kialakulását a hosszú repülések során.

Az Echinacea hasznos lehet krónikus fáradtság szindróma, candida albicans, herpesz, vizelet- és kismedencei fertőzések ellen is.

Kakukkfű

A Thymus vulgaris, közismert nevén kakukkfű, a mediterrán régiókban honos kulináris és gyógynövény. Antimikrobiális, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásáról ismert, és régóta használják légzőszervi állapotokban görcsoldó, köptető, mukolitikus és köhögéscsillapító szerként. A kakukkfű illóolajok erős antibakteriális hatással rendelkeznek a fenol-timol magas szintjére és jelentős gyulladáscsökkentő tulajdonságokra. A kakukkfű-kivonatról kimutatták, hogy modulálja az immunrendszert bizonyos kappa B (NF-κB) nukleáris faktor transzkripciós faktorok csökkentésével és a gyulladásgátló citokinek csökkentésével. Azt is megállapították, hogy csökkenti a mucin szekrécióját a normális emberi hörgő- és légcsőhámszövetben. Ennek eredményeként a kakukkfű kivonat hatékony kezelés lehet a krónikus tüdőgyulladásos folyamatok ellen, amelyek a nyálka túlzott szekréciójával járnak.

Propolis

Propolisz: (gr. Propolisz) egy olyan anyag, amelyet a méhek a kaptárban nyernek, majd feldolgoznak, ezáltal erős antibiotikum, amely védelemként a kaptár falát borítja.

A propolisz fertőtlenítő ( vírus-, baktérium- és gombaellenes) funkcióval is rendelkezik, gyantákat és balzsamokat, méhviaszt, illóolajokat, pollent és különféle ásványi anyagokat tartalmaz: alumínium, ezüst, bárium, bór, króm, kobalt, ón, vas és még sok más.

Tartalmaz továbbá A- és B-csoport provitamint, különösen B3-vitamint.

Erős antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes, káros hatással nincs a májra vagy a bélflóra. Azt

jó antioxidánsként fokozza az immunrendszer működését

Együttesesen:

Erősíti az immunrendszert, különösen ajánlott a téli hónapokban.

– nyugtatja a légutakat

– enyhíti a a torok csiklandozza

– növeli az ellenállást

– támogatja és erősíti az immunrendszert

– nagyobb ellenállást és erős érzést ad

– Ideális a téli hónapokban

Vásárlói vélemények