GERMANDINE CÉGRŐL

A “LE GERMANDINE” cég 1992-ben a “SIMPLE KERTÉNEK” néven született Ligúriában, és 2009 óta Suveretóban működik a jelenlegi cégnévvel.
Gyógy- és aromás növényeket, olajolajokat termesztenek és alakítanak át. A CCPB tanúsító testület irányítja őket a 009-es IT BIO kóddal, és az ORGANIC GAZDÁLKODÁS módszerét a teljes ellátási láncra gyakorolják, a magtól a késztermékig. Körülbelül tíz évig elhagyva kapták vissza ezt a házat zöld épületben és a földjét.

A vállalat 18 hektárból áll, ahol organikusan és aromás növényeket termesztenek organikusan, és a bozótban hagyott talajban spontán betakarítják a növényeket, például a csipkerózsa, a galagonya, a boróka, a mirtusz és a gyógynövényeket, mint a hypericum, a centaurea, az agrimony, erisimo, mályva, helichrysum, fumaria, tejes bogáncs, csalán, zsurló és mások, amelyek bőségesen és teljes vadságban nőnek ebben a csodálatos biológiai sokféleségben.

Meggyőződésük, hogy a földből származó jó gyümölcsök megszerzéséhez nem szükséges azokat intenzíven kiaknázni és kifosztani, hanem jó együttműködéssel és minden lehetőség kihasználásával, amelyet a természet nyújt számukra.

Nem csak romantikusok a gazdák, azt is el kell mondani, hogy mindez sok munkát és áldozatokat is igényel, de a tevékenység iránti szenvedély segít és kielégíti öket.

Ami a termesztésre szoruló növényeket illeti , megpróbálják az igényeiknek legjobban megfelelő parcellán megtenni, mintha természetes élőhelyükön lennének, hogy ne legyenek túl stresszesek és a sürgősségin kívül

TERMESZTÉS

A gazdaság 18 hektárból áll, ahol organikus aromás és gyógynövényeket termesztenek. Vadon termő növényeket is gyűjtenek a mediterrán bozótig, például a vadrózsa, a galagonya, a boróka, a mirtusz és a gyógynövények, mint az orbáncfű, a centaury, az agrimonia, a malva, a helichrysum, a fumaria, a bogáncs, a csalán, az equisetum és a mások, amelyek a vadon élő állatok mellett nőnek ebben a csodálatosan gazdag biodiverzitásban. Minden terméküket organikus módszerekkel termesztett növényekkel készítik el, a CCPB tanúsítvánnyal. Igyekszenek a növényeket a természetes élőhelyüknek legmegfelelőbb helyeken termeszteni, hogy csak vészhelyzetben, például aszályos időszakokban öntözésre van szükségük.

ÁTALAKÍTÁS

Kivonatokat, likőröket és gyógyteákat készítenek zöldépítő laboratóriumukban, fából és szalmából építve. A kivonatok elkészítéséhez tanúsított szerves szemes alkoholt, organikus nádcukrot használunk, gőzzel fehérítve kén-dioxid nélkül. Mindezeket a növényeket az optimális időben szüretelik, amikor tulajdonságaik a csúcson vannak. A termékek (szirupok, likőrök, gyógynövények) előállításának egyéb eljárásai közé tartozik a macerálás, szűrés és csomagolás.

KEZDEMÉNYEZÉSEK ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSEK

Megállapodásuk van a Pisai Egyetemmel, és akkreditáltak a gyógynövénygyógyászat tanulóinak tanfolyamaira. Együttműködünk az Aostai Mezőgazdasági Intézettel, tagjai az Ökológiai Termelők Szövetségének, a Val di Cornia Bio és a WWOOF Italy Egyesületnek. A botanikai felismerésnek szentelt napokat és tanfolyamokat szerveznek a növények, konyhai és / vagy fitoterápiás felhasználásuk és átalakításuk alapos elemzésével, amelyek laboratóriumunkban zajlanak.